Jordskokk har en nøtteaktig og delikat smak som passer utmerket i en kremet suppe og puré. Her lager jeg suppe, men vil du også ha oppskrift på puré, så finner du den i innlegget der jeg lagde den som tilbehør til torsk. Se HER

Vil du lage dine egne krutonger til suppen, så finner du oppskrift HER

Vil du lage enkle hvitløksbaguetter, da finner du oppskrift HER

DU TRENGER

(til 4 personer)

500 gram jordskokker

1 stk. gul løk

2 fedd hvitløk

2 ½ dl kyllingkraft

5 dl melk

2 dl fløte

0.5 stk. sitron, saften

salt og pepper

Smør/olje til steking

SLIK GJØR DU

Finhakk løk og hvitløk, og fres i litt smør eller nøytral olje til det er blankt.

Skrell eller skrubb jordskokkene rene, og kutt i grove biter.

Ha jordskokkene i en kjele sammen med kraft, melk og fløte. Kok til jordskokkene er møre.

Kjør suppen glatt med stavmikser.

Smak til med sitron, salt og pepper. Syns du suppen er for tykk, ha i mer melk. Vil du ha den tykkere, så jevner du med maizena og vann.

Topp gjerne med stekt spekeskinke, litt friske urter og krutonger. Eller med hvitløksbaguetter om du ønsker.