En langpannekake passer perfekt til skoleavslutninger, fest i barnehagen, dugnad eller bursdager. Lett å frakte og lett å spise, blir vel ikke bedre en det vel. Og denne holder seg saftig i flere dager om det blir nødvendig. Denne kaken holder til 25-32 kakestykker etter ønsket størrelse. Jeg har kuttet litt store her, og da ble det 25.

DU TRENGER

350 gram smør eller margarin
2 dl kakaopulver (du leser ikke feil)
4 egg
500 g sukker
500 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
2 ts natron
7 dl kefir
200 g Melkesjokolade

Glasur

75 g smør eller margarin, smeltet

300 g melis

2 ts vaniljesukker

1 ss kakaopulver

5 ss kaffe, (Sterk kaffe – ferdiglaget)

Pynt

Kokosmasse, hakket sjokolade eller strøssel

SLIK GJØR DU

Smelt smøret. Ta kjelen av platen og rør kakaopulveret i det varme smøret slik at det løser seg opp.

Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha eggedosisen i en stor bakebolle. Rør inn sjokoladesmøret.

Sikt sammen mel, bakepulver, vaniljesukker og natron. Bland dette inn vekselsvis med kefir og rør til du får en jevn deig. Vend inn grovt hakket melkesjokolade.

 

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 35 x 39cm)

Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 30 minutter.

Avkjøl kaken helt i formen.

Alle ingrediensene til glasuren røres sammen til en glatt glasur. Strykes på kaken når den er avkjølt.

Pynt med kakestrøssel, sjokolade eller kokosmasse.