Torsk er nydelig mat, og den fiskesorten vi spiser mest av hjemme. Her har jeg trekt torsken. Jeg bruker torsk fra FirstPrice, men bruk den torsken du ønsker. Kan også bruke annen fisk om du vil.
Jeg serverer torsken med eggesmør, kokt gulrot og stekte småpoteter. Potet og gulrot regner jeg med dere fikser selv. Så dere får oppskrift på torsk og eggesmør
DU TRENGER
800 gram torsk i porsjonsstykker
2.5 liter vann til koking
2 ss grovsalt
1 ss helpepper
2-3 laurbærblad
Eggesmør/Eggemargarin
150 gram smør eller margarin
3 egg (kokt)
Frisk persille, gressløk, vårløk eller purreløk. (Etter hva du liker best)
Litt sitronsaft
SLIK GJØR DU
Finn fram en kasserolle og fyll med vann. Tilsett krydder og kok opp. Når vannet koker, har du i fisken. Trekk kasserollen vekk fra plata. Disse fiskestykkene fra FirstPrice trenger bare 5 minutter i vannet. Bruker du fiskestykker som er tykkere, må du beregne litt mer til.
Smelt smør/margarin i en liten kasserolle. Del opp egg på langs og tvers. Ha egg i smøret. Tilsett ønsket mengde med grønne urter (jeg bruker 2 ss) smak til med litt sitronsaft
Og har du fikset potet og gulrot. Ja, da er det bare å servere