Dette er en nydelig gryte. Nesten som en viltgryte det her. Nei, det er ikke løve i den. Og heller ikke løv fra hagen. Løvbiff er jo retromat, og på denne måten oppgraderer du løvbiffen litt. De fleste er vel vant med bearnaise og pommes-frites til løvbiff. Her serverer jeg med stekte poteter. Potetmos er også kjempegodt til denne retten. Så dette velger du selv.
DU TRENGER
(til 4 personer)
600 gram løvbiff
150 gram champignon
1 løk
1 paprika (rød)
0.5 stk chili
2 ss tomatpuré
3 dl oksekraft
1 dl fløte
3 dl Creme fraîche
Salt
Pepper
4-5 knuste einerbær
Smør til steking
SLIK GJØR DU
Del løvbiffen i strimler på ca. 2 cm
Brun kjøttet i en panne med smør og ha det over i en gryte. Jeg tar det i to omganger
Kutt opp grønnsakene og stek de i samme pannen du brukte til kjøttet. Rør inn tomatpuré sammen med grønnsakene, og la det frese sammen et par minutter. Ha alt over i gryta sammen med kjøttet.
Tilsett oksekraft og knuste einerbær og la gryta småkoke i ca. 15 minutter.
Tilsett fløte og Creme fraîche og la småkoke 5 minutter til. Smak til med salt og pepper
Server med ønsket tilbehør og ev.et dryss med persille over.