Dette er en nydelig gryte. Nesten som en viltgryte det her. Nei, det er ikke løve i den. Og heller ikke løv fra hagen. Løvbiff er jo retromat, og på denne måten oppgraderer du løvbiffen litt. De fleste er vel vant med bearnaise og pommes-frites til løvbiff. Her serverer jeg med stekte poteter. Potetmos er også kjempegodt til denne retten. Så dette velger du selv.

DU TRENGER

(til 4 personer)

600 gram løvbiff

150 gram champignon

1 løk

1 paprika (rød)

0.5 stk chili

2 ss tomatpuré

3 dl oksekraft

1 dl fløte

3 dl Creme fraîche

Salt

Pepper

4-5 knuste einerbær

Smør til steking

SLIK GJØR DU

Del løvbiffen i strimler på ca. 2 cm

Brun kjøttet i en panne med smør og ha det over i en gryte. Jeg tar det i to omganger

Kutt opp grønnsakene og stek de i samme pannen du brukte til kjøttet. Rør inn tomatpuré sammen med grønnsakene, og la det frese sammen et par minutter. Ha alt over i gryta sammen med kjøttet.

Tilsett oksekraft og knuste einerbær og la gryta småkoke i ca. 15 minutter.

Tilsett fløte og Creme fraîche og la småkoke 5 minutter til. Smak til med salt og pepper

Server med ønsket tilbehør og ev.et dryss med persille over.